صنایع‌دستی زیرگنبد میراث‌فرهنگی

نمایشگاه‌های صنایع‌دستی زیرگنبد میراث‌فرهنگی یا همان هشتی معروف میراث‌فرهنگی با تاریخچه‌ای بیش از یک دهه میزبان هنرمندان است.

میراث آریا: در معنای ادبیات معماری ساختمان وزارت میراث‌فرهنگی بخشی به نام گنبد دارد، گنبدی که نور به طور متفاوتی از آن به داخل ساختمان تابیده می‌شود و روشنایی مفهمومی آن به زیبندگی این ساختمان منجر شده است.

در اصطلاح عامیانه این گنبد زیبا به هشتی معروف شد، هشتی وزارت میراث‌فرهنگی در حقیقت گنبدخانه این ساختمان تاریخی و فرهنگی است که به دلیل کاربری مشابه هشتی در ورودی میان کارمندان و بعدا در ادبیات برخی دیگر نیز به هشتی شهره شد، جایی که از چندین سال پیش به علت فضای دلنشین و همان بازی‌های نور و سایه به محلی برای برگزاری نمایشگاه‌ها، کارگاه‌ها، رویدادها و ورکشاپ ها تبدیل شد.

شاید از حدود یک دهه گذشته این ظرفیت را شناسایی کرده و برای استفاده از آن به علت قرار گرفتن در تلاقی معاونت‌های میراث‌فرهنگی و صنایع‌دستی و پژوهشکده هنرهای سنتی به عنوان محلی برای برگزاری رویدادها، کارگاه‌ها و بعدا به طور مستمر برگزاری نمایشگاه‌های صنایع‌دستی در نظر گرفتند.

برگزاری نمایشگاه‌های موردی و تخصصی با محور ترویج و ظرفیت‌های این اداره‌کل آغاز داستان نمایشگاه‌های هشتی بود که بعدا به علت اهمیت بازرگانی تصمیم گرفتند تا این فضا را برای تقویت ابعاد بازریابی، بازرگانی و تبلیغات در حوزه صنایع‌دستی به کار ببندند.

یعنی از سال ۹۷ برگزاری نمایشگاه‌های این حوزه به اداره‌کل بازاریابی و تجاری‌سازی واگذار شد و قرار شده بود تا ظرفیت هر استانی را در این نمایشگاه‌ها نشان دهند.

به رغم تمام ایرادات و ضعف‌هایی که از نظر کارشناسان حوزه صنایع‌دستی وجود داشت، این نمایشگاه فرصتی برای شناسایی ظرفیت‌ها و شاخصی رقابتی برای هنرمندان شد تا بتوانند در محلی که پاخور کارشناسان، مدیران و وزیر میراث‌فرهنگی است آثار خود را به نمایش بگذارند؛ محلی که نه صرفا صنایع‌دستی بلکه حوزه‌های میراث و دیگر حوزه‌ها نیز می‌توانند با این ظرفیت‌ها آشنا شوند.

در دوره جدید رویکرد استمرار و استانی شدن این نمایشگاه‌ها قوت گرفت، مریم جلالی معاون صنایع‌دستی نسبت به استمرار این نمایشگاه‌ها، بازدید از آثار هنرمندان، حضور و گفت‌وگو با هنرمندان در این زمینه تاکید کرد و نمایشگاه‌ها به طور مداوم با معرفی ادارات کل استانی پا گرفتند.

آثار فاخر و آثار هنرمندانی که دارای نشان ملی یا بین‌المللی هستند مورد تاکید قرار گرفت و بعدا نیز از این فضا به تناسب رویدادها و مناسبات استفاده می‌شود. ماهانه چهار نمایشگاه از هر استان در این محل دایر می‌شود که سالانه می‌توان به طور میانگین شاهد برگزاری ۴۵ نمایشگاه زیر گبند میراث‌فرهنگی بود. البته نمایشگاهی دائمی در قالب ویترین‌هایی از آثار نیز در این محل برپاست.

انتهای پیام/

کد خبر 1403050900434
دبیر مریم قربانی‌نیا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha